19:00

IFK Björkö

Referat: Landvetter IS - IFK Björkö

Landvetter - Björkö 2-3
Björkös mål gjordes av: 0-1 (11min) Gustav Engström, 2-2 (52min) Johan Forseström och 2-3 (68min) Gustav Engström.
-
Det blev en ganska konstig bortamatch mot Landvetter på fredagskvällen. Björkö började väldigt bra med fint passningsspel. Redan i 2:a minuten kom Gustav fri men missade. I 6:e min slog Robin en av sina fina långbollar och Forse gör en fantastisk nedtagning i steget men tyvärr blev det inte mål på skottet som kom därefter. 1-0 till Björkö kom istället välförtjänt i 11:e minuten när Gustav slår in bollen efter en fin snett-inåt-bakåt-passning från Erik. Därefter tappade Björkö spelet och Landvetter kunde kvittera 13:e min efter en långboll och kontring. Landvetteranfallarna var snabba och kunde ganska ofta under matchen rusa förbi/igenom vårt försvar. Nu var Björkö verkligen 2:a på bollen och inget fungerade och i 17:e min gjorde Landvetter 2-1 efter lite "lamt" förvarsarbete i Björkö. Resten av halvleken fortsatte likadant, trots Emil Mattssons fantastiska kämpainsats och pådrivaranda (hela matchen). Och, det bättrades inte ens när Landvetter fick sin lagkapten utvisad i 25:e min. Wille räddade oss från ytterligare baklängesmål och speciellt i 27:e min. när han klarade ett friläge - snyggt. I slutet hade Robin ett bra skott efter frisparkspassning från Nils, men målvakten räddade.

2:a Halvlek
Lasse-Gunnar och Gunnar hade ett rejält snack med killarna i pausen. I och för sig hade de ju inga träningsmatcher i benen men bättre kan de ju. Och - det blev allt bättre i 2:a och Björkö började ligga på igen. Björkö var ju en man mer men det märktes inte så förutom att Landvetter blev lite uddlösare framåt. I 52:a min kunde dock äntligen Björkö kvittera. Erik slog en fin djupledspassning till Nils som bredsidade vidare till en fri Forse som snyggt satte bollen i mål. I 56:e var det nära igen efter fint inlägg från Sebbe. I 27:e sattes Robin upp på topp och Erik som "libero". Lasse-Gunnar ville verkligen få in ett segermål! Och - redan i nästa minut lyckades Gustav sätta 3-2 efter djupledspassning från Nils. Sedan tappade Björkö spelet igen och Landvetter ligger på och skapar en del chanser. Lite kalabalik i förvaret och nervöst på kanten. I sista minuten sätter Adde ett mål efter snyggt förarbete men tyvärr - domaren hittade en offside - tveksamt. Hur som helst, Björkö vinner och om man kan förlänga de bra perioderna så har de definitivt chans mot alla lag i serien.